Potencijalni kupci obišli Železaru

Bez autora
Jul 18 2012

U Železari Smederevo juče i danas boravili su predstavnici kompanija zanteresovanih za kupovinu nekadašnjeg giganta proizvodnje čelika. Predstavnici jedne kompanija sa istoka kontinenta, koji su u Srbiji od 16. do 20. jula, danas su u Železari Smederevo, a juče su bili predstavnici jedne zapadnoevropske kompanije. Vlada Srbije saopštila je krajem aprila da su prijavu za učešće u transakciji za izbor strateškog partnera za Železaru Smederevo podnele tri kompanije - "Junajted pilsen" iz Luksemburga, "Donjeck stil grup" iz Ukrajine i "Jural majning end metalurdžikal kompani" iz Ruske Federacije. Zvaničnici, koji su zahtevali anonimnost, potvrdili su za Fonet da se razmatraju sve opcije i da se nijedna ne odbacuje. Stranci su zainteresovani samo za finalni proizvod, toplo i hladno valjani lim, što dodatno komplikuje srpsku pregovaračku poziciju. Vlada Srbije produžila je rok za pronalaženje strateškog partnera za Železaru Smederevo do 10. septembra.

Potencijalni kupci obišli ŽelezaruU poseti Železari Smederevo juče i danas boravili potencijalni kupci. Prema navodima agencije Fonet, kupci zainteresovani samo za finalni proizvod, toplo i hladno valjani lim, što dodatno komplikuje srpsku pregovaračku poziciju.

U Železari Smederevo juče i danas boravili su predstavnici kompanija zanteresovanih za kupovinu nekadašnjeg giganta proizvodnje čelika, javlja agencija Fonet.

Predstavnici jedne kompanija sa istoka kontinenta, koji su u Srbiji od 16. do 20. jula, danas su u Železari Smederevo, a juče su bili predstavnici jedne zapadnoevropske kompanije, rekli su Fonetu dobro obavešteni izvori u fabrici.

Vlada Srbije saopštila je krajem aprila da su prijavu za učešće u transakciji za izbor strateškog partnera za Železaru Smederevo podnele tri kompanije - "Junajted pilsen" iz Luksemburga, "Donjeck stil grup" iz Ukrajine i "Jural majning end metalurdžikal kompani" iz Ruske Federacije.

Zvaničnici, koji su zahtevali anonimnost, potvrdili su za Fonet da se razmatraju sve opcije i da se nijedna ne odbacuje.

Prema istim izvorima, stranci su zainteresovani samo za finalni proizvod, toplo i hladno valjani lim, što dodatno komplikuje srpsku pregovaračku poziciju.

Vlada Srbije produžila je rok za pronalaženje strateškog partnera za Železaru Smederevo do 10. septembra.

Železara je od kraja januara u državnom vlasništvu, kada je Vlada Srbije otkupila za jedan dolar od kompanije Ju-Es Stil, a nedavno je na takozvanom tihom hodu i druga visoka peć.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik